Ärlighet.

Ärligheten varar längs sägs det, det stämmer, eller?.

Att vara ärlig är hederligt. Det är en beundransvärd och vacker egenskap. En ärlig person påvisar pålitlighet, lojalitet och öppenhet. Det krävs mod för att vara ärlig, en stark tro på sig själv som jag tycker alla borde eftersträva. 

Ärlighet handlar inte bara om att vara ärlig gentemot andra, det handlar framför allt om att vara ärlig gentemot sig själv, intellektuellt ärlig. Det gäller alltså att börjar med sig själv. När du är ärlig, är du det för din egen skull! Det är att behandla som man vill bli behandlad. Din skyldighet är sanningen precis som det är din rättighet. Ärlighet är den rätta bilden av verkligheten, de sanna orden ur tanken. Ingen förvrängning och inga försköningar.

En ärlig människa är en befriad människa i min mening. En oberoende, ren, självständig, obesvärad, öppen, lojal, pålitlig själ, som vi tror på. Det är en person som tror på sig själv, gör sin röst hörd och tvekar inte på sitt inflytande eller påverkande. När du tror på att du kan, så kan du. När du säger vad du tycker, så är det så det är. När du uttrycker vad du känner, påverkar du. När du säger vad du tänker, styr du. Du förändrar. Du hjälper till, du finns. 

För visst är vi en cirkel? En mega cirkel, där vi alla är beroende av varandra. Där hela jorden är beroende av hela världen. Vi och all vår kunskap är sammanvävd, verkligheten är en och samma. Det går runt, och tillbaka och från början. Hela tiden. Tänk på det, och gå tillbaka till uttrycket "behandla som du vill bli behandlad".

Den enda som förlorar på att du är oärlig är du. Att vara oärlig innebär att förklara krig med verkligheten. Verkligheten blir din fiende, en fiende som är så mycket starkare än dig. Den kommer besegra dig, och vad finns då kvar? Du finns kvar, och det faktum att du varit oärlig. Så säg mig, vad fick du ut ur det?

Att vara ärlig behöver inte betyda att vi är respektlösa mot andra. Konsten med sanningen är att framföra den med omtanke, ödmjukhet, hänsyn och framför allt tron! Sanningarna vi framför genom att vara det vi är, skyddar oss mot situationer vi valt bort.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0