Seize the day

Vår verklighet är för oss en självklarhet..


Vi vet att solen går ner på kvällen, bara för att den skall komma upp på morgonen. Även om himlen är grå. Solen finns alltid där för oss. Våra liv tacklar vi på olika sätt, vid olika tidpunkter och tar oss oftast igenom de med en hel del lärdomar i bakfickan, men självklarheten att leva i just denna värld tar vi förgivet..


Vi vet inte vad livet har med sig från dag till dag. Men vi vet att vårt liv är enklare. Vi har turen att välja vilken väg vi vill gå, men vi är fortfarande mänskliga. Om vi tar de rätta vägarna eller inte , vet vi inte. Även för oss är det svårt att hantera om vi skulle råka gå vilse på stigarna till visdom. Vi lever vårt liv med mat i magen, med en hög med kläder och skor att välja mellan, med kunskap om tredje världen, med vatten, med ren syre, med hav, med liv.
Vi lever våra liv med frihet. Och vi tar det förgivet..


Det kunde lika gärna varit jag, eller du, som föddes i tredje världen. Jag eller du som levde dag för dag med oron över om mat kommer hittas för dagen. Oron över att behöva var uppe ännu en natt, med magkramp. Oron över att blivit lämnad med flera syskon, utan mamma. Oron över att ingen oroar sig. Oron över att Vi här inte ser de.. vi som tar allt förgivet.


Varje dag tjatas det om att fånga dagen.. Varje dag tycker vi att vi kämpar och slåss för att få våra liv att gå runt. Varje dag klagar vi över vår situation. Varje dag kommer vi hem och får livgivande krafter av våra nära och kära. Och varje dag finns solen på vår himmel.. Och så som solen, finns vi alltid och tagna förgivet blir även vi. Både av vår omgivning och av oss själva.


Men skulle vi trycka på knappen till en atombomb så är vårat liv slut på någon sekund.


Solen skulle inte vara kvar på vår himmel.. Så njut av solen. Glöm inte att känna tacksamhet för det som ger dig liv och frihet. Älska din omgivning och döm ingenting. Var förlåtande och känn dig som en vinnare, för det är du.
Och ta för din egen skull inte ditt liv förgivet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0